Vriendenkring Hertog Jan

De Vriendenkring Hertog Jan brengt de bierbeleving naar je toe. Behalve tijdens een bezoek aan de Hertog Jan brouwerij kan de echte bierliefhebber Hertog Jan ook in de horeca ruiken, voelen, horen, bekijken en uiteraard proeven! Overal in Nederland vind je ambassadeurs van Hertog Jan met dezelfde passie, kennis en zorg voor het bier als de brouwers. Momenteel telt de Vriendenkring circa 200 leden, die je met veel plezier gastvrij zullen ontvangen.

Onder het motto ‘hoogstpersoonlijk gebrouwen, hoogstpersoonlijk getapt, hoogstpersoonlijk genieten’ streven we samen naar de beste kwaliteit in gastvrijheid, uitstraling en bierbehandeling. Wij brouwen, tappen en serveren Hertog Jan bier met kennis, smaak en passie. Samen maken we van bier een beleving.

De Vriendenkring Hertog Jan zag op 6 november 2006 het levenslicht. De brouwers en de beste Hertog Jan cafés sloten een verbond om de kwaliteit van gastheerschap, service, ambiance en bierbehandeling te verhogen. Het is een samenspel, gebaseerd op passie voor pure gastvrijheid en mooie bieren. Alleen horecabedrijven die zich thuis voelen bij Hertog Jan en die de hoge kwaliteitsnormen in de praktijk respecteren, behoren tot de Vriendenkring Hertog Jan.

De naam Vriendenkring verwijst naar de begindagen van de Hertog Jan bierhistorie. We schrijven maart 1915. Vier bevriende brouwers uit de Maasvallei richten bij het Limburgse Arcen ‘Stoombierbrouwerij De Vriendenkring N.V.’ op, de latere Hertog Jan Brouwerij.

De bijzondere Hertog Jan cafés vind je verspreid over het gehele land. Gasten herkennen de ruim 200 Vriendenkringleden aan het officiële Vriendenkring Hertog Jan gevelschild, dat de ondernemers trots aan de gevel hebben geschroefd. Stap een Vriendenkringcafé binnen en ervaar die passie voor gastvrijheid en bier.