Over ons

Een eigen horecagelegenheid. Gea Elling en Peter Landman droomden er al langere tijd van. Hun droom is werkelijkheid geworden, want ze zijn inmiddels al meer dan 10 jaar de trotse eigenaren van het horecapand aan de Asserstraat tegenover sportpark De Goorns in Gieten de zaak werdt omgetoverd tot een bruin café.

Peter Landman en Gea Elling zijn al lang werkzaam in de horeca. Tijdens de bekende wielerevenementen in Gieten verzorgen ze de catering en ze beheerden het dorpshuis in Drouwen.

We wilden altijd al een café in Gieten. Toen dit leegstaande pand te koop werd aangeboden, hebben we de knoop doorgehakt. Het heeft een horecavergunning en wij hebben de benodigde diploma’s. “Wat we begonnen zijn is geld verdienen met een uit de hand gelopen hobby. Alhoewel: geld verdienen: het is niet de opzet hiervan schat hemeltje rijk te worden.”

Voordat het eerste biertje getapt kon worden moest er veel werk worden verzet, want in het pand moest veel gebeuren. Temeer ook, omdat Gea Elling en Peter Landman boven het horeca gedeelte gingen wonen.

“Er zijn nogal wat veiligheidseisen. Naar aanleiding van de brand in Volendam zijn die ook nog eens behoorlijk aangescherpt. Ook moeten er geluidsisolerende maatregelen worden genomen.

In het café staat een biljarten, en er worden borrel hapjes en volledige maaltijden aangeboden. Hiervoor zorgt Gea, terwijl Peter de bar runt.

Ook het terras is iets mooi geworden, in de zomermaanden kunnen de gasten genieten van een hapje en een drankje op het terras. De gevelbank en de houten statafel zijn kenmerkend voor het gezellige terras van PéGé Café.